Upravit stránku
07.04.2015QSL s.r.o.

Kontaminované potraviny obsahují škodlivé bakterie, viry, parazity, které jsou zodpovědné za mnoho chorob, jak aktuních, tak chronických. Způsobují průjmy a mohou způsobit i vážnější choroby jako je rakovina.

Podle Jarmily Rážové z ministerstva zemědělství v roce 2013 bylo v Česku zaznamenáno 45 548 případů střevních infekčních nákaz, které si vyžádaly téměř 17 000 hospitalizací a 247 úmrtí. „Převážně šlo o seniory,“ sdělila.

Konzumace kontaminovaných potravin může mít velmi vážné následky, z nichž některé mohou být dlouhodobé, jako je selhání ledvin nebo jater, mozkové a nervové poruchy, ale i sepse, a může dojít i k úmrtí.

Podle typu onemocnění se mohou potíže objevit od jedné hodiny až po několik týdnů od požití kontaminovaných potravin a vody a mohou zahrnovat nevolnost, zvracení, průjem anebo křeče trávicího ústrojí.

Předejděte komplikacím, které jsou spojené s požitím kontaminovaných potravin a udržujte základní hygienické postupy, dezinfikujte veškeré povrchy a zařízení, které používáte. Pro kontrolu, zda jste vše vydezinfikovali dostatečně, Vám můžeme nabídnout produkt zvaný: Biofinder

Salmonela