Upravit stránku

Dvojí kvalita potravin: Chybí legislativa!

Jedna firma, jeden výrobek, rozdílná kvalita. Věděli jste, že se potraviny prodávané ve stejném obalu a pod stejným názvem můžou v různých zemích EU lišit?

Inovace ve značení potravin

Stále více lidí si uvědomuje, že výživa patří mezi významné faktory, které výrazně ovlivňují zdraví člověka a tím i délku jeho života. Proto jsou pro zákazníka stále důležitější přesné a podrobné informace o kvalitě a složení potravin. Nejen výrobci, ale i regulační orgány se těmto požadavkům snaží přizpůsobit a vytvořit podmínky, ve kterých budou tyto údaje snadno a přehledně dostupné na každé prodávané potravině. Otázkou však zůstává jaké informace je nutné na obalech uvádět a jak podrobné by měly být.

Získali jsme mezinárodní ocenění AA

Jsme firma zabývající se poskytováním pomoci v oblasti managementu jakosti, kontrol, legislativy, testování, atd. Své služby nabízíme především prodejcům, výrobcům a také dovozcům potravinářských i nepotravinářských produktů. Záleží nám na kvalitě kontrolovaných výrobků a samozřejmě na spokojenosti našich zákazníků. Proto se s vámi chceme podělit o radost z nedávného úspěchu naší společnosti.

„Myslíme to dobře, jen aby to nedopadlo jako vždy…“ Glosa k zákonu o významné tržní síle

V poslední době se kolem potravin děje tolik věcí a zaznívá tolik protichůdných názorů, že z toho nezasvěcený divák musí být přinejmenším zmaten. Pravděpodobně se také bude ptát, kdo za tento stav může. Obchodní řetězce? Státní správa? Evropská unie? Nebo snad producenti potravin?

Infobox QSL - informace o všech vašich potravinách na jednom místě

Řeší váš obchod otázku, jak co nejlépe splnit normy nového zákona o potravinách? Přemýšlíte, kam umístit informace týkající se nebalených potravin? Musíte tisknout stohy papírů, abyste je na vyžádání mohli předložit svým zákazníkům? Máme pro Vás řešení, které je odpovědí na všechny výše zmíněné otázky naráz!

Jak na označování nebalených potravin podle nové legislativy

Ačkoliv název nebalené potraviny může evokovat, že se bez označení obejdou, pravda je přesně opačná. I ony musí být řádně označeny a zákazník musí mít vždy možnost dostat se k informacím o složení, původu či trvanlivosti výrobku.

Novela č. 212/2014 Sb. a nařízení č. 211/2014 Sb. o informačních povinností pro příjemce živočišných, resp. vybraných rostlinných produktů v místě určení

Novela č. 212/2014 Sb. upravuje údaje o živočišných produktech, které se musí hlásit v místě určení dané krajské veterinární správě, a to následovně: k stávajícím údajům (z 125/2011 Sb.) přibyl údaj o předpokládané prodejní jednotkové ceně v místě dodání nebo prodeje bez daně z přidané hodnoty.

Změny v označování potravin podle zákona

Hlavní změny v označování potravin podle nového zákona. Máte splněno?

Zmizí z potravinářských výrobků datum minimální trvanlivosti?

Možná jste v médiích posledních dnů zaregistrovali vedle marockých rajčat a nového zákona o potravinách ještě jednu potravinářskou kauzu. Evropští politici jednají o tom, že by se v rámci EU zrušilo povinné označování některých výrobků datem minimální trvanlivosti. Cílem je omezit plýtvání potravinami. Záměr je to bezpochyby chvályhodný, má ale i určitá úskalí.

Jste připraveni na změny v označování potravin? Nově podle Unie už od svaté Lucie!

Od poloviny prosince tohoto roku musejí výrobci i prodejci označovat potraviny podle nových předpisů EU. Jste připraveni, nebo vám něco uteklo? Pojďte si projít přehled hlavních změn a zjistěte, jak na tom jste. Na doladění případných nedostatků máte nejvyšší čas!

Deset let s HACCP a co dál? Cesta Evropy od bezpečnosti ke kvalitě potravin

Zamyšlení nad systémem HACCP deset let poté, co v členských státech Evropské unie začala platit jednotná pravidla pro jeho zavádění do potravinářské výroby.

Aktuální problémy bezpečnosti a kvality potravin v maloobchodě

Aktuální problémy kvality a bezpečnosti potravin v maloobchodě z pohledu obchodu, výroby, sdružení spotřebitelů, státní správy, kontrolních orgánů a médií.