Upravit stránku

Které potraviny mohou být označeny jako "Česká potravina" a od kdy?

Ve Sbírce zákonů dne 26.5.2021 byla zveřejněna Vyhláška č. 204/2021 Sb., o seznamu potravin podle § 9b odst. 1 písm. c) zákona o potravinách a tabákových výrobcích.

Ta představuje seznam potravin, které za podmínky, že byly vyrobeny na území České republiky, mohou být označeny jako “Česká potravina".

Jedná se o potraviny, vyrobené ze složek (surovin) nepěstovaných z klimatických důvodů v České republice, ale tradičně v České republice vyráběné.

Potravinami podle § 9b odst. 1 písm. c) zákona jsou

a) čokoláda (hořká čokoláda)

b) mléčná čokoláda

c) bílá čokoláda

d) chocolate a la taza

e) chocolate familiar

f) family mléčná čokoláda

g) čokoládový bonbon

h) pražená káva

i) pražená káva bez kofeinu

j) kávový extrakt

k) kávový extrakt bez kofeinu

l) kávovina

m) extrudované výroby

Tato vyhláška nabývá na účinnosti dnem 1.ledna 2022

 

Zdroj: https://esipa.cz/sbirka/sbsrv.dll/sb?DR=SB&CP=2021s204#note_3

Tento web využívá cookies

Pro chod webu jsou nezbytně aktivovány esenciální soubory cookies. Pro plnohodnotné poskytování služeb, personalizaci reklam a analýzu návštěvnosti jsou však nutné povolit i volitelné cookies. Kliknutím na následující tlačítko, je zapnete. Zobrazit podrobnosti