Efektivní prostředek na kontrolu hygieny. Objednávejte Biofinder
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Co se například dočtete?
- kdo se na nás nejčastěji obrací a proč
- na co si dávat pozor při kontrole od státních orgánů
- jak řešíme téma dvojí kvalita
- jak nás ovlivnil covidový rok
Ověřte si účinnost sanitace ve svém provozu či úroveň hygieny v domácnosti. BioFinder odhalí mikroby do 30 sekund, nyní navíc k dostání v balení s objemem 250 ml.
V případě, že výpočet výživových údajů nechce zákazník provádět sám, lze v Etiketomatu využít služby ,,Zadat bez starosti‘‘ a odborníci z QSL vám výpočet provedou sami. Samotný výpočet výživových údajů vypadá následovně: v aplikaci se vloží jednotlivé složky potraviny (výrobku), jejich množství a ztráta celkové hmotnosti, ke které dochází během zpracování. Etiketomat pak automaticky přepočte výživové údaje na základě dat uložených ve své databázi a výsledek zobrazí v podobě přehledné tabulky. Je to rychlé, snadné a spolehlivé.
V Evropě se za jediný rok vyhodí 88 milionů tun potravin. Evropský parlament vyzval jednotlivé státy k tomu, aby do roku 2030 plýtvání o půlku omezily. Evropská komise by podle usnesení europoslanců měla upravit potřebné předpisy. Zvýšit by se mělo i povědomí o tom, jak správně potraviny skladovat, aby se zbytečně nevyhazovaly.
Jedna firma, jeden výrobek, rozdílná kvalita. Věděli jste, že se potraviny prodávané ve stejném obalu a pod stejným názvem můžou v různých zemích EU lišit?
Stále více lidí si uvědomuje, že výživa patří mezi významné faktory, které výrazně ovlivňují zdraví člověka a tím i délku jeho života. Proto jsou pro zákazníka stále důležitější přesné a podrobné informace o kvalitě a složení potravin. Nejen výrobci, ale i regulační orgány se těmto požadavkům snaží přizpůsobit a vytvořit podmínky, ve kterých budou tyto údaje snadno a přehledně dostupné na každé prodávané potravině. Otázkou však zůstává jaké informace je nutné na obalech uvádět a jak podrobné by měly být.
Jsme firma zabývající se poskytováním pomoci v oblasti managementu jakosti, kontrol, legislativy, testování, atd. Své služby nabízíme především prodejcům, výrobcům a také dovozcům potravinářských i nepotravinářských produktů. Záleží nám na kvalitě kontrolovaných výrobků a samozřejmě na spokojenosti našich zákazníků. Proto se s vámi chceme podělit o radost z nedávného úspěchu naší společnosti.
V poslední době se kolem potravin děje tolik věcí a zaznívá tolik protichůdných názorů, že z toho nezasvěcený divák musí být přinejmenším zmaten. Pravděpodobně se také bude ptát, kdo za tento stav může. Obchodní řetězce? Státní správa? Evropská unie? Nebo snad producenti potravin?
Řeší váš obchod otázku, jak co nejlépe splnit normy nového zákona o potravinách? Přemýšlíte, kam umístit informace týkající se nebalených potravin? Musíte tisknout stohy papírů, abyste je na vyžádání mohli předložit svým zákazníkům? Máme pro Vás řešení, které je odpovědí na všechny výše zmíněné otázky naráz!
Ačkoliv název nebalené potraviny může evokovat, že se bez označení obejdou, pravda je přesně opačná. I ony musí být řádně označeny a zákazník musí mít vždy možnost dostat se k informacím o složení, původu či trvanlivosti výrobku.
Novela č. 212/2014 Sb. upravuje údaje o živočišných produktech, které se musí hlásit v místě určení dané krajské veterinární správě, a to následovně: k stávajícím údajům (z 125/2011 Sb.) přibyl údaj o předpokládané prodejní jednotkové ceně v místě dodání nebo prodeje bez daně z přidané hodnoty.
Hlavní změny v označování potravin podle nového zákona. Máte splněno?
Možná jste v médiích posledních dnů zaregistrovali vedle marockých rajčat a nového zákona o potravinách ještě jednu potravinářskou kauzu. Evropští politici jednají o tom, že by se v rámci EU zrušilo povinné označování některých výrobků datem minimální trvanlivosti. Cílem je omezit plýtvání potravinami. Záměr je to bezpochyby chvályhodný, má ale i určitá úskalí.
Od poloviny prosince tohoto roku musejí výrobci i prodejci označovat potraviny podle nových předpisů EU. Jste připraveni, nebo vám něco uteklo? Pojďte si projít přehled hlavních změn a zjistěte, jak na tom jste. Na doladění případných nedostatků máte nejvyšší čas!
Zamyšlení nad systémem HACCP deset let poté, co v členských státech Evropské unie začala platit jednotná pravidla pro jeho zavádění do potravinářské výroby.
Aktuální problémy kvality a bezpečnosti potravin v maloobchodě z pohledu obchodu, výroby, sdružení spotřebitelů, státní správy, kontrolních orgánů a médií.